Zoveel liefde : Edith Schouten, 9789051944372

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Edith Schouten

Zoveel liefde

historische roman over Betsy Groen van Prinsterer

Historische roman over Betsy Groen van Prinsterer


Elisabeth van der Hoop groeit, als dochter van een Groningse burgemeester, op in gegoede kringen. Vanaf haar vijftiende zit Betsy op een kostschool in Den Haag.
Hardback | 448 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2018

ISBN: 9789051944372

Uitverkocht.

€ 24,95

Omschrijving

Details

Historische roman over Betsy Groen van Prinsterer


Elisabeth van der Hoop groeit, als dochter van een Groningse burgemeester, op in gegoede kringen. Vanaf haar vijftiende zit Betsy op een kostschool in Den Haag. In deze stad leert ze Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer kennen.

Na hun huwelijk raakt Betsy nauw betrokken bij het Reveil, een christelijke stroming die oproept tot persoonlijke bekering en vroomheid op alle levensterreinen.
Later schrijft Willem dat door Betsy ook bij hem 'het geloof van zijn hoofd naar zijn hart is gegaan'. Ze heeft gedurende heel hun huwelijk veel invloed op hem.

Met name Betsy wordt de drijvende kracht achter het Reveil in Nederland. Ze kan in deze beweging haar geloof én haar maatschappelijke betrokkenheid vormgeven. Met name de zorg voor kinderen heeft haar hart. Zij die zelf kinderloos blijft en daar haar leven lang mee worstelt, strijdt te vuur en te zwaard voor haar weeskinderen, wanneer er een misbruikzaak aan het licht komt.

Edith Schouten schreef na jaren van studie en archiefonderzoek een prachtige roman over het leven van deze in haar tijd zeer geëmancipeerde vrouw van een vooraanstaand politicus. Bladzij na bladzij komt het Den Haag van de negentiende eeuw tot leven, van de voornaamste kringen tot de achterbuurten waar schrijnende armoede heerst.

Edith Schouten is schrijfster en een veelgevraagd spreekster. Ze woont in Arnhem. Eerder schreef ze onder meer Als een mus valt, Als ouder alleen, In vriendschap (met Irene van den Berg) en Maar ik leef nog. Dit is haar eerste roman.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Zoveel liefde

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!