Vierendertig voet in de kiel : Peter Dorleijn, 9789051945621

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Peter Dorleijn

Vierendertig voet in de kiel

De bouw van een botter

Peter Dorleijn (bekend van de serie 'Van gaand en staand want') heeft in zijn boek 'Vierendertig voet in de kiel – De bouw van een botter' een monument opgericht voor een oer-Hollands scheepstype. Het luxe formaat doet Dorleijns levenswerk ten volle recht: magnifieke tekeningen, gecombineerd met informatie over de botter uit de monden van degenen die ze jarenlang met eigen hand bouwden.
Hardback | 288 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2018

ISBN: 9789051945621

Leverbaar

€ 25,00

Omschrijving

Details

Peter Dorleijn (bekend van de serie 'Van gaand en staand want') heeft in zijn boek 'Vierendertig voet in de kiel – De bouw van een botter' een monument opgericht voor een oer-Hollands scheepstype. Het luxe formaat doet Dorleijns levenswerk ten volle recht: magnifieke tekeningen, gecombineerd met informatie over de botter uit de monden van degenen die ze jarenlang met eigen hand bouwden. En voorzien van bouwtekeningen voor de (model)bouwer.Dit bijzondere boek staat boordevol oude foto’s, historische lijnenplannen en vele honderden scheepstekeningen. Dorleijn levert maatschetsen en knap weergegeven details, met duidelijk omschreven werkwijzen. De heldere tekst is voldoende om zelf een botter – of een schaalmodel – te bouwen. Ook staat het boek boordevol gegevens over onderhoud en reparatie. Dit prachtig uitgegeven werk is één grote ode aan de botter en een monument voor de auteur.‘Dorleijn biedt in vele, vele bladzijden, vaak door zijn informanten aan het woord te laten, een caleidoscopisch, steeds boeiend beeld van een verdwenen Nederlandse cultuur. En dat
op een manier, die blijvend tot lezen noodt. Een aparte rol naast de tekst spelen de illustraties. Originele foto's laten de sfeer herleven in de vissersplaatsen en op zee. Maar vooral de tekeningen van Dorleijn met hun zeer hoge kwaliteit zijn voor de lezer een onmisbare verduidelijking bij al wat gezegd wordt over constructiedetails van de schepen en van het tuig.’ (L.M. Akveld in Bijdragen en Mededelingen betreffende de Geschiedenis der Nederlanden)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Vierendertig voet in de kiel

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!