Vergeving : H. de Jong, 9789051943801

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

H. de Jong

Vergeving

de kern van het christelijk geloof

Lange tijd is de schijn opgehouden dat de kerk met haar evangelie eigenlijk hetzelfde bedoelt als alle goedwillende mensen. Geloven wilde zeggen dat God van je hield en dat je er als mens mocht zijn.
Hardback | 112 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2012

ISBN: 9789051943801

Leverbaar

€ 12,50

Omschrijving

Details

Lange tijd is de schijn opgehouden dat de kerk met haar evangelie eigenlijk hetzelfde bedoelt als alle goedwillende mensen. Geloven wilde zeggen dat God van je hield en dat je er als mens mocht zijn. Maar niemand bekeerde zich op die boodschap en de kerken liepen leeg.

De schrijver laat in dit boek zien dat een terugkeer naar de kern van het christelijk geloof dringend geboden is. Die kern bestaat uit het feit dat God de mens om Christus' wil zijn zonden vergeeft. En zonde is, voorbij alle oppervlakkigheden die je daarover kunt horen, dat de mensen God op het hart trappen. Aan dit kernbegrip, de vergeving van de zonden, is deze bundel gewijd.

Van drs. H. de Jong verscheen eerder Geloven bij nacht en ontij - De profetie van Habakuk. Bij zijn 50-jarig jubileum als predikant is een aan zijn werk gewijde bundel met theologische opstellen verschenen onder de titel Verrassend vertrouwd - Een halve eeuw verkondiging en theologie van Henk de Jong.

Ds. H. de Jong is em.predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerken en woont in Zeist.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Vergeving

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!