Ruim baan voor gerechtigheid : Tim Keller, 9789051944112

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Tim Keller

Ruim baan voor gerechtigheid

Wij moeten opkomen voor de armen en verdrukten. Maar we leven in de praktijk een luizenleven.
Paperback | 237 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2021

ISBN: 9789051944112

Leverbaar

€ 24,95

Omschrijving

Details

Wij moeten opkomen voor de armen en verdrukten. Maar we leven in de praktijk een luizenleven. Hoe kunnen we die twee dingen met elkaar rijmen? Hoe gaan we om met de nood in de wereld?

En vooral: wat zegt de Bijbel over deze dingen. Want we staan natuurlijk pal voor de waarheid van Gods Woord, en de leer van de Schrift zullen we te vuur en te zwaard verdedigen. Maar diezelfde Schrift kan het ons ook heel ongemakkelijk maken.

Moeten christenen die de oude, orthodoxe leer van kruis en verzoening en rechtvaardiging uit het geloof hooghouden zich druk maken over gerechtigheid? Nou en of; en juist zij, betoogt Tim Keller in dit boek.

Het is misschien wel zijn meest indringende en ingrijpende boodschap tot nu toe. Des te opvallender is het talent van Keller om ook in het vuur van zijn pleidooi voor kerk- en wereldverbetering altijd de eisen van evenwichtigheid, ruimhartigheid en respect voor alle mensen, meningen en richtingen in het oog te houden.

'Keller komt naar voren als een C.S. Lewis voor de 21e eeuw, een verdediger van orthodox christendom.' (Newsweek)

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem In alle redelijkheid (2008, 8e druk 2010), De vrijgevige God (2009, 4e druk 2010) en Namaakgoden (1e en 2e druk 2010)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Ruim baan voor gerechtigheid

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!