Revolutionaire ideeën : Jonathan Israel, 9789051945355

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jonathan Israel

Revolutionaire ideeën

een intellectuele geschiedenis van de Franse revolutie

Wat was de Franse Revolutie nu precies. Na dit boek weet je het voor altijd.
Hardback | 1200 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2017

ISBN: 9789051945355

Leverbaar

€ 25,00

Omschrijving

Details

Wat was de Franse Revolutie nu precies. Na dit boek weet je het voor altijd.
Na vele jaren is hier eindelijk weer een echt publieksboek van Jonathan Israel. Een grote geïllustreerde geschiedenis van de Franse Revolutie.
Israels intrigerende stelling is dat de Franse Revolutie er niet was gekomen zonder de ideeën van de Radicale Verlichting. Een stelling die niet onomstreden is. Maar in dit boek laat hij op spectaculaire wijze zien hoe de dramatische gebeurtenissen in Frankrijk voortdurend werden gestuurd door de overtuigingen van de hoofdpersonen, over democratie, over revolutie, over geloof, over wetenschap. En ook: hoe die gebeurtenissen de westerse wereld beslissend hebben veranderd.En tegelijk: wat een verhaal! Israel zet je voortdurend op het puntje van je stoel en zwerft met je door de wijken van Parijs, neemt je mee naar de uithoeken van Frankrijk en zijn koloniën. Hij schildert al die drama's zo dat je ze nooit meer zult vergeten.Honderden afbeeldingen, waarvan vele in kleur, maken dit boek ook nog eens een feest voor het oog.Jonathan Israel (1946) is hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan het Institute for Advanced Study in Princeton, VS. Hij was eerder hoogleraar Nederlandse geschiedenis en instituties aan de Universiteit van Londen. Van zijn hand verschenen onder meer De Republiek, 1477-1806, en Democratische Verlichting.Winnaar van de Prozaprijs voor Europese & Wereldgeschiedenis van de Association of American Publishers.'Overweldigend indrukwekkend.' (Times)


'Israel betoogt overtuigend dat we Robespierres opvatting los moeten maken van de oorspronkelijke revolutionaire idealen.' (NRC Handelsblad)


'Een van de meest ongewone geschiedenissen van de Franse Revolutie ooit geschreven.' (New York Review of Books)


'Een rijk en prikkelend boek. Opmerkelijk en belangrijk.' (Times Literary Supplement)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Revolutionaire ideeën

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!