Revolutie van het denken : Jonathan I. Israel, 9789051944105

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jonathan I. Israel

Revolutie van het denken

radicale Verlichting en de wortels van onze democratie

Democratie, het vrije woord, tolerantie en individuele vrijheid, al deze waarden hebben in de beleving van de westerse mens een vanzelfsprekendheid gekregen, die er niet altijd geweest is. Toen ze voor het eerst naar voren werden gebracht waren deze ideeën zeer radicaal.
Paperback | 240 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2011

ISBN: 9789051944105

Uitverkocht.

€ 25,00

Omschrijving

Details

Democratie, het vrije woord, tolerantie en individuele vrijheid, al deze waarden hebben in de beleving van de westerse mens een vanzelfsprekendheid gekregen, die er niet altijd geweest is. Toen ze voor het eerst naar voren werden gebracht waren deze ideeën zeer radicaal. In Revolutie van het denken gaat Jonathan Israel terug naar de filosofische wortels van onze democratische rechtsstaat: de Radicale Verlichting.

“Dit boek is zonder meer geslaagd. Het geeft een helder overzicht van Jonathan Israels ideeën over de Radicale Verlichting en haar fundamentele belang voor de moderne democratie.”

Uit de Inleiding:

“Radicale Verlichting is het ideeënstelsel dat, historisch gezien, de hoofdrol speelde bij de vorming van de meest fundamentele maatschappelijke en culturele waarden van de westerse wereld in de post-christelijke tijd. Op zichzelf verleent dit al groot belang aan de geschiedenis van deze beweging. Maar dit gedachtegoed is tevens in veel Aziatische en Afrikaanse landen, en nu ook in Rusland, de voornaamste bron van hoop en inspiratie geworden voor talloze belaagde en geplaagde humanisten, egalitaristen en verdedigers van mensenrechten die, vaak met geringe kans op succes, heldhaftig opkomen voor beginselen van menselijke vrijheid en waardigheid, voor vrouwen, minderheden, homoseksuelen en ex-gelovigen, en die daarbij te maken krijgen met herlevende vormen van fanatisme, onderdrukking en vooroordeel wier macht zich vandaag op veel plaatsen in de wereld onweerstaanbaar lijkt uit te breiden.”

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Revolutie van het denken

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!