Radicale Verlichting : J.I. Israel, 9789051942392

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

J.I. Israel

Radicale Verlichting

hoe radicale Nederlandse denkers het gezicht van onze cultuur voorgoed veranderden

Jonathan Israel`s boek 'Radicale verlichting' werd door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 15 kernboeken van het eerste decennium van de 21ste eeuw. In 'Radicale verlichting' laat Jonathan Israel zien dat de Verlichting die de westerse samenleving zo radicaal heeft veranderd in Nederland geboren werd.
Hardback | 944 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2015

ISBN: 9789051942392

Leverbaar

€ 99,50

Omschrijving

Details

Jonathan Israel`s boek 'Radicale verlichting' werd door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 15 kernboeken van het eerste decennium van de 21ste eeuw.

In 'Radicale verlichting' laat Jonathan Israel zien dat de Verlichting die de westerse samenleving zo radicaal heeft veranderd in Nederland geboren werd. Uit Nederland afkomstige en in Nederland gevestigde denkers deden Europa op zijn grondvesten trillen. Overal werden ze gelezen, de radicale Nederlanders: Spinoza, Bekker, Van den Enden, de gebroeders Koerbagh, Lodewijk Meyer, Van Dale, Van Leenhof, en vele anderen. Hun ideeën bepalen nog altijd ons denken. Israel brengt ze in dit boek op onnavolgbare wijze tot leven.

De pers was lovend:

Jonathan Israel maakt door nieuw onderzoek duidelijk wat een merkwaardige bijenkorf van moderne ideeën de Republiek is geweest. (Roelof van Gelder in NRC Handelsblad)

Israels boek geeft een prachtig overzicht. Het verschaft talloze mooie doorkijkjes en is rijk aan fascinerende details. (W.W. Mijnhardt in Spieghel Historiael)

Een prachtig en belangrijk boek. (Luc Panhuysen in Vrij Nederland)

Een imposant en baanbrekend boek. (Pieter Pekelharing in Trouw)

Magnifiek en meesterlijk. (John Adamson in de Sunday Telegraph)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Radicale Verlichting

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!