Moesje alt : Cees van der Laan, 9789051945300

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Cees van der Laan

Moesje alt

50 jaar zendelinge in Nederlands-Indië

50 jaar zending in Nederlands-Indië

Dit boek is een boeiende en rijk geïllustreerde beschrijving van het intrigerende leven en werk van de vrouw die Moesje Alt genoemd werd. Margaretha Alt (1883-1962) heeft in Nederlands-Indië in de zending gewerkt.
Paperback | 356 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2016

ISBN: 9789051945300

Uitverkocht.

€ 25,95

Omschrijving

Details

50 jaar zending in Nederlands-Indië

Dit boek is een boeiende en rijk geïllustreerde beschrijving van het intrigerende leven en werk van de vrouw die Moesje Alt genoemd werd.
Margaretha Alt (1883-1962) heeft in Nederlands-Indië in de zending gewerkt. Ze heeft 60 weeskinderen opgevoed, vele kerken gesticht, ze schreef boeken, gedichten, novellen en de zangbundel Glorieklokken, en redigeerde het tijdschrift Gouden Schoven. Zij behoorde tot de pioniers van de Pinksterbeweging in Indonesië, maar werd door haar blad en zangbundel ook in Nederland zeer bekend.
Alt is van 1903-1961 onafgebroken in Nederlands-Indië geweest. Zij is nog steeds zeer geliefd in de Pinksterbeweging zowel in Nederland als in Indonesië.
Sommige van haar liederen zoals 'Ik wandel in het licht met Jezus', 'Lichtstad met uw paarlen poorten', ''k Ben een Koninklijk kind' worden nog steeds veel gezongen en vonden hun weg in vele bundels
Moesje Alt heeft vele jaren in eenzaamheid op afgelegen plaatsen onder de armen en wezen gewerkt. Daarna kreeg ze een voortrekkersrol in de opkomende Pinksterbeweging, waarbij ze moest vechten tegen de steeds terugkerende malariakoortsen, maar ook tegen afwijzing als vrouw in een leidinggevende positie.

Intrigerende levensgeschiedenis van een unieke zendingsvrouw in de koloniale en postkoloniale context van Nederlands-Indië.

Prof. C. van der Laan was buitengewoon hoogleraar Pentecostalisme aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schreef eerder onder meer Pinksteren in beweging, De Spade Regen, en Toen de kracht Gods op mij viel.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Moesje alt

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!