Atlas, sive Cosmographicae Meditationes de Fabrica Mundi et Fabricati Figura

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Gerard en Rumold Mercator

Atlas, sive Cosmographicae Meditationes de Fabrica Mundi et Fabricati Figura

Facsimile van de grote Mercator-atlas van 1595

In Polen is nu een magnifieke facsimile-editie gemaakt van een bijzonder exemplaar van de Mercator-atlas uit de bibliotheek van Prins Albrecht van Hohenzollern. Dit exemplaar van de atlas telt 252 bladzijden op het formaat 41,5 x 56 cm, met 55 kaarten: de beroemde wereldkaart, 4 continenten en 51 kaarten van Europese landen. Het bijzonder bindproces (met de hand) gebruikt geen bindgaren, zodat de kaarten (net als in het origineel) ook in het midden geheel onbeschadigd zichtbaar zijn.
Hardback | 504 blz.
Bernardinum

ISBN: 9789051943870

Leverbaar

€ 4.500,00

Omschrijving

Details

Mercator was de eerste die het woord atlas gebruikte. En hij was degene die de Mercator-projectie bedacht: een nieuwe manier om de aardbol in een plat vlak weer te geven. Maar vooral maakte hij schitterende kaarten. En de eerste atlas: Atlas, of cosmografische verkenningen van de wereld en de gedaante daarvan.

In Polen is nu een magnifieke facsimile-editie gemaakt van een bijzonder exemplaar van de Mercator-atlas uit de bibliotheek van Prins Albrecht van Hohenzollern. Via de Nationale Bibliotheek van Königsberg is het exemplaar in de Universiteitsbibliotheek van Torún terechtgekomen.

Dit exemplaar van de atlas telt 252 bladzijden op het formaat 41,5 x 56 cm, met 55 kaarten: de beroemde wereldkaart, 4 continenten en 51 kaarten van Europese landen. Het bijzonder bindproces (met de hand) gebruikt geen bindgaren, zodat de kaarten (net als in het origineel) ook in het midden geheel onbeschadigd zichtbaar zijn.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Atlas, sive Cosmographicae Meditationes de Fabrica Mundi et Fabricati Figura

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!