Lopend vuur : Jonathan Israel, 9789051945546

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jonathan Israel

Lopend vuur

Hoe de Amerikaanse Revolutie de wereld in vlam zette, 1775-1848

In dit boek laat Jonathan Israel zien hoe de Amerikaanse Revolutie de hele wereld in vlam zette. De radicale democratische ideeën van founding fathers als Thomas Paine, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin werden een inspiratiebron voor revoluties en nieuwe grondwetten in Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Polen, Griekenland, Canada, Brazilië, België – én Nederland.
Hardback | 840 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2020

ISBN: 9789051945546

Leverbaar, houdt u rekening met een langere levertijd

€ 59,50

Omschrijving

Details

In dit boek laat Jonathan Israel zien hoe de Amerikaanse Revolutie de hele wereld in vlam zette. De radicale democratische ideeën van founding fathers als Thomas Paine, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin werden een inspiratiebron voor revoluties en nieuwe grondwetten in Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Polen, Griekenland, Canada, Brazilië, België – én Nederland. Patriotten in Holland en planters in Zuid-Afrika, dominees op kansels en schrijvers van pamfletten, allemaal wezen ze naar de Amerikaanse opstandelingen, als inspiratiebron of als afschrikwekkend voorbeeld.
Dit meesterlijke boek neemt ons mee naar een periode die beslissend was voor Amerika zelf, en voor de wereld.


‘Een triomf.’ (Times Literary Supplement)


‘Bezaaid met intrigerende verhalen en feiten. Een noodzakelijk en overtuigend betoog.’ (Times Higher Education Supplement)


‘Israel laat zien hoe Amerikaanse opstandelingen zoals Thomas Jefferson en Thomas Paine als een soort achttiende-eeuwse voorlopers van Che Guevara door Europa trokken om bondgenoten te winnen en omwentelingen te steunen.’ (Historisch Nieuwsblad)


‘Een plezier om te lezen.’ (Kirkus Reviews)


Jonathan Israel (1946) is emeritus-hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan het Institute for Advanced Study in Princeton, VS. Hij was eerder hoogleraar Nederlandse geschiedenis en instituties aan de Universiteit van Londen. Van zijn hand verschenen onder meer De Republiek, 1477-1806, en Radicale Verlichting.


Amerika blijft fascineren: dit boek is er het bewijs van!

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Lopend vuur

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!