Psalmen voor iedereen : John Goldingay, 9789051945119

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

John Goldingay

Psalmen voor iedereen

Psalm 1 - 72

In zijn serie over het Oude Testament geeft Goldingay in twee boeken over de psalmen bij elke psalm een kort commentaar in zijn levendige en enthousiaste stijl. De psalmen, zo schrijft hij, laten ons vier manieren zien om over God te spreken: met woorden van lof, van dank, van vertrouwen en van gebed.
Paperback | 272 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2018

ISBN: 9789051945119

Leverbaar

€ 17,95

Omschrijving

Details

In zijn serie over het Oude Testament geeft Goldingay in twee boeken over de psalmen bij elke psalm een kort commentaar in zijn levendige en enthousiaste stijl. De psalmen, zo schrijft hij, laten ons vier manieren zien om over God te spreken: met woorden van lof, van dank, van vertrouwen en van gebed. Hij laat zien hoe elke psalm ook voor vandaag relevant kan zijn.
In dit eerste deel behandelt de auteur de Psalmen 1-72.Het Oude Testament voor iedereen:
In zeventien deeltjes bespreekt Goldingay de Schrift van Genesis tot Maleachi. Ook de meest onbegrijpelijke passages weet hij te verhelderen en toe te passen, eenvoudig en beknopt. Een ideale serie voor dagelijkse lezing, groepsbespreking, en om naar te grijpen als de Bijbellezing vragen oproept.‘Goldingay schrijft voor iedereen als een wijze leraar, een herder, een vriend.’‘In zijn commentaar verheldert Goldingay allerlei heikele kwesties die spelen in kerk en samenleving.’‘Deze boekjes zijn geen diepgravende literatuur. Ze dragen er wel toe bij dat het Oude Testament voor iedereen leesbaarder wordt en de schrijver slaagt dus in zijn opzet. Op ontspannen en vlotte manier neemt Goldingay je mee door de Bijbelteksten. Je zou de boekjes inderdaad kunnen gebruiken voor een dagelijkse lezing.’

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Psalmen voor iedereen

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!