Johann Sebastian Bach's Personal copy of Abraham Calov's Bible Commentary : Albert Clement, 9789051946048

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Albert Clement

Johann Sebastian Bach's Personal copy of Abraham Calov's Bible Commentary

History - Significance - Perspectives

Een paar jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Van Wijnen een unieke facsimile-heruitgave van de persoonlijke Bijbel van Johan Sebastiaan Bach, de zogenaamde Calov-Bijbel. Informatie daarover is te vinden op www.bachbijbel.nl.
Hardback | 416 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2023

ISBN: 9789051946048

Leverbaar

€ 99,50

Omschrijving

Details

Een paar jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Van Wijnen een unieke facsimile-heruitgave van de persoonlijke Bijbel van Johan Sebastiaan Bach, de zogenaamde Calov-Bijbel. Informatie daarover is te vinden op www.bachbijbel.nl.
Deze bijzondere uitgave wordt nu gecompleteerd met een uitvoerige commentaarband, geschreven door een internationaal gezelschap van deskundigen onder leiding van prof. dr. Albert Clement. In deze commentaarband wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de Calov-Bijbel, de aantekeningen die Bach maakte, de mogelijke verbanden van deze aantekeningen met het oeuvre van Bach en de Lutherse denk- en leefwereld waarin Bach werkte en ademde.
De commentaarband zal in vier talen verschijnen: de volledige tekst in Duits en Engels, met samenvattingen in Japans en Nederlands. Alle aantekeningen van Bach zullen integraal worden getranscribeerd en waar nodig van commentaar worden voorzien. De commentaarband wordt aan alle kopers van de facsimile kosteloos toegezonden, maar is voor de vele (theologische) Bachliefhebbers ook als afzonderlijke uitgave te koop.

Albert Clement (1962) is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht (als zodanig ook werkzaam aan University College Roosevelt, het International Honors College van de UU in Middelburg) en internationaal topdeskundige op het gebied van het theologisch Bach-onderzoek. Overige deelnemende auteurs zijn o.a. Christoph Wolff, Robin Leaver, Peter Wollny, Mary Greer, Marcel Zwitser, Jan Smelik, Noelle Heber, Michael Heinemann, Chet Grycz en Frits Broeyer.

Bachs eigenhandige aantekeningen in zijn Bijbel-met-commentaar geven een kijkje in zijn ziel.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Johann Sebastian Bach's Personal copy of Abraham Calov's Bible Commentary

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!