In alle redelijkheid : Tim Keller, 9789051947212

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Tim Keller

In alle redelijkheid

Christelijk geloof voor welwillende sceptici

Dit is een e-book, direct te downloaden.

Hoe kan een goede God het lijden toestaan? Waarom zijn er in naam van God zoveel oorlogen gevoerd?
259 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2021

ISBN: 9789051947212

Uitverkocht.

€ 9,99

Omschrijving

Details

Dit is een e-book, direct te downloaden.

Hoe kan een goede God het lijden toestaan?

Waarom zijn er in naam van God zoveel oorlogen gevoerd?

Hoe kan één godsdienst de ware zijn?

Waarom stuurt een God van Liefde mensen naar de hel?

Dit zijn een paar van de vragen en twijfels waar zelfs oprechte gelovigen soms mee worstelen. Tim Keller maakte een lijst van de meest genoemde 'twijfels' die sceptici in zijn gemeente naar voren brachten. In dit boek behandelt hij ze allemaal. Met behulp van voorbeelden uit de literatuur, filosofie maar ook de popcultuur laat Keller zien dat geloven in een christelijke God volstrekt rationeel is.
Keller richt zich op atheïsten, agnosten en sceptici, maar hij biedt ook hen die al geloven geweldig materiaal waarmee ze zich schrap kunnen zetten tegenover het bombardement van kritiek dat vanuit de samenleving op hen die geloven afkomt.


Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.
Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten. In alle redelijkheid stond acht weken op de gezaghebbende bestsellerslijst van The New York Times.


Misschien is Kellers populariteit inderdaad wel gelegen in zijn helderheid en directheid. Hij verkoopt geen vage praatjes, ondersteund door harde muziek en andere technische hulpmiddelen, maar maakt vanaf het begin af aan duidelijk dat hij je komt vertellen dat het orthodox-christelijke geloof waar is. En om je dat duidelijk te maken, gaat hij de bekende vragen niet uit de weg. Als God liefde is, waarom is er dan zoveel lijden op de wereld? Als de wereld door evolutie is ontstaan, dan is het scheppingsverhaal toch niet meer dan een mythe, en zijn alle leerstukken die daarop voortborduren (de zondeval, het lijden van Christus, verzoening, vergeving en bekering) daarmee toch irrelevant geworden?
(HP/De Tijd)

Geholpen door zijn nu bijna twintigjarige ervaring met overwegend twijfelende, sceptische en soms agressief seculiere New Yorkers neemt Keller hun onzekerheden en vragen serieus.
(Nederlands Dagblad)

Dit boek is ontstaan in de smeltkroes van New York City, maar het spreekt rechtstreeks tot iedereen met bezwaren tegen het christelijk geloof.
(Philip H. Steiger op Amazon.com)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: In alle redelijkheid

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!