Het rode paard : Eugenio Corti, 9789051943818

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Eugenio Corti

Het rode paard

Eugenio Corti’s roman Il cavallo rosso, Het rode paard, verscheen in 1983, en bleef onopgemerkt – in de media. Niet bij de lezers.
Hardback | 1373 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2011

ISBN: 9789051943818

Uitverkocht.

€ 75,00

Omschrijving

Details

Eugenio Corti’s roman Il cavallo rosso, Het rode paard, verscheen in 1983, en bleef onopgemerkt – in de media. Niet bij de lezers. Dat bewijzen de verkoopcijfers. En de talloze reacties op het internet, van mensen die verklaren dat het het beste boek is dat ze ooit hebben gelezen.

Het boek vertelt het verhaal van een aantal Italiaanse families uit Noord-Italië. De studerende jongens worden opgeroepen voor de Italiaanse veldtocht in Rusland en maken daar onbeschrijfelijke gruwelen mee. Corti’s roman laat zien hoe gewone mensen in het reine proberen te komen met wat ze zien en meemaken, met de verbijstering, het verdriet, de onmacht en het onrecht. Maar het boek toont ook de kracht van liefde en geloof in de bitterste omstandigheden.

Een roman als een weids panorama van de twintigste-eeuwse Europese geschiedenis vanuit Italiaans perspectief. In een geheel eigen stijl geschreven, die al honderdduizenden heeft aangesproken. Deze roman van 1400 bladzijden is verwelkomd als de Oorlog en vrede van de Tweede Wereldoorlog. Tegelijk is het de Meglio Gioventù in boekvorm.

“Eugenio Corti is zonder twijfel de grootste christelijke auteur sinds Tolkien. Dit boek is meer dan een bedwelmend verhaal met onvergetelijke karakters. Dat is het ook. Maar het boek is niet minder dan een kroniek van onze tijd.” (Thomas Fleming, Rockford Institute)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Het rode paard

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!