Herbetovering : S. Lewis, 9789051945683

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

S. Lewis

Herbetovering

en andere actualiteiten

Met een Woord vooraf van Stefan Paas

Na de twee vorige titels van de grote C. S.
Paperback | 160 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2019

ISBN: 9789051945683

Leverbaar

€ 14,95

Omschrijving

Details

Met een Woord vooraf van Stefan Paas

Na de twee vorige titels van de grote C. S. Lewis (1898-1963) is deze nieuwe Nederlandse bundel verspreide stukken niet slechts meer van hetzelfde − wat al verheugend genoeg zou zijn. Die vorige twee bundels waren 'De zeebries der eeuwen' (2013) en 'De tijdloze kern' (2016). De twintig stukken in 'Herbetovering' zijn merendeels aan kranten en tijdschriften ontleend. Ze gaan dan ook directer en duidelijker in op de actualiteit van Lewis’ dagen. Dit lijkt een recept voor veroudering.
Het bijzondere is dat Lewis nergens zo consequent actueel voor onze tijd blijkt te zijn als hier. Soms is het bijvoorbeeld alsof hij, rond het einde van de Tweede Wereldoorlog, de vroeg-eenentwintigste-eeuwse crisis van de moderne democratische rechtsstaat in enkele woorden tot op het bot analyseert − op de priemend-bescheiden manier, kort door de bocht en toch o zo verstandig en subtiel, waar hij patent op had. Suggesties voor herstel doet hij ook.
Eén stuk, ‘Een kerstpreek voor heidenen’, werd tijdens de voorbereiding van deze Nederlandse bundel aan de vergetelheid ontrukt en in 2017 voor het eerst opnieuw in het Engels gepubliceerd. Het bleek perfect in deze verzameling te passen, dus hebben we het meegenomen.

Stefan Paas, Theoloog des Vaderlands 2018-2019, schreef een aanbevelend woord vooraf.

VERTALING: Arend Smilde

C.S. Lewis was een van de invloedrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Deze teksten verschijnen voor het eerst in Nederlandse vertaling

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Herbetovering

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!