Gewoon Jezus : Tom Wright, 9789051944518

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Tom Wright

Gewoon Jezus

een nieuwe visie op wie hij was, wat hij deed en waarom hij ertoe doet

We zijn gewend geraakt aan de strijdpunten over Jezus: was hij menselijk of goddelijk, kon hij wonderen doen of niet, heeft hij werkelijk bestaan. De kerkelijke traditie houdt vast aan de oude geloofswaarheden, terwijl critici die in twijfel trekken.
Paperback | 352 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2013

ISBN: 9789051944518

Leverbaar

€ 24,95

Aanbiedingsprijs € 14,95

Omschrijving

Details

We zijn gewend geraakt aan de strijdpunten over Jezus: was hij menselijk of goddelijk, kon hij wonderen doen of niet, heeft hij werkelijk bestaan. De kerkelijke traditie houdt vast aan de oude geloofswaarheden, terwijl critici die in twijfel trekken. Maar als door die debatten nu het echte verhaal over Jezus verborgen blijft? Als de verdedigers van Jezus nu zo gefocust zijn op de tradities van de kerk dat ze gemist hebben wat het Nieuwe Testament werkelijk leert? Nieuwtestamenticus N.T. (Tom) Wright presenteert in dit boek wie Jezus was en is.

In Gewoon Jezus hoor je een leidinggevende geleerde van vandaag het verhaal vertellen van de timmermanszoon uit Nazareth alsof je het voor het eerst hoort. 'Jezus,' zo zegt Wright, 'de Jezus die we zouden ontdekken als we goed kijken, is veelomvattender en brengt meer onrust dan we dachten. Zijn boodschap is veel indringender dan we ons ooit konden voorstellen.'

Tom Wright is, als altijd, briljant als hij zijn enorme geleerdheid weet te gieten in een levendige, heldere en toegankelijke vorm. Dit boek is weer een van zijn grote geschenken aan de kerk wereldwijd. (Rowan Williams)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Gewoon Jezus

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!