Genesis voor iedereen : John Goldingay, 9789051945027

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

John Goldingay

Genesis voor iedereen

Het Bijbelboek Genesis staat vol met bekende verhalen, over Adam en Eva en de verboden vrucht, over Noach en de zondvloed, de Toren van Babel, de aartsvaders, en het prachtverhaal over Jozef. Maar dat we al die verhalen kennen wil nog niet zeggen dat we ze ook begrijpen, en er in ons dagelijks leven iets mee kunnen.
Paperback | 224 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2016

ISBN: 9789051945027

Leverbaar

€ 17,95

Omschrijving

Details

Het Bijbelboek Genesis staat vol met bekende verhalen, over Adam en Eva en de verboden vrucht, over Noach en de zondvloed, de Toren van Babel, de aartsvaders, en het prachtverhaal over Jozef. Maar dat we al die verhalen kennen wil nog niet zeggen dat we ze ook begrijpen, en er in ons dagelijks leven iets mee kunnen. In John Goldingay hebben we een betrouwbare gids, die vol warmte en betrokkenheid met ons de Bijbel leest zoals die zich geeft.
Dit tweede deel behandelt de hoofdstukken 17-50.Het Oude Testament voor iedereen:
In zeventien deeltjes bespreekt Goldingay de Schrift van Genesis tot Maleachi. Ook de meest onbegrijpelijke passages weet hij te verhelderen en toe te passen, levendig, eenvoudig en beknopt. Een ideale serie voor dagelijkse lezing, groepsbespreking, en om naar te grijpen als de Bijbeltekst vragen oproept.'Goldingay schrijft voor iedereen als een wijze leraar, een herder, een vriend.''Goldingay gaat ervan uit dat onze problemen met de Bijbel aan onszelf liggen en niet aan God of zijn woord.''Goldingay brengt het Oude Testament tot leven en op elke bladzij proef je zijn liefde voor de God die erin geopenbaard wordt.'
John Goldingay is professor Oude Testament aan het Fuller Theological Seminary in Pasadena, Californië. Hij is oudtestamenticus en schrijver van veel commentaren en boeken op zijn vakgebied.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Genesis voor iedereen

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!