EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE : H. De Jong, 9789051945324

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

H. de Jong

EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE

Drs. H.de Jong vat in dit boek zijn gedachten over het Israël-debat samen in de vorm van een oudtestamentische bijbelstudie.
Ik hoop dat door mijn vergelijking van Efraïm met het Joodse volk uit de nieuwtestamentische tijd het gesprek tussen Israel en de gemeente aan kwaliteit wint.
Hardback | 128 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2016

ISBN: 9789051945324

Leverbaar

€ 14,50

Omschrijving

Details

Drs. H. de Jong vat in dit boek zijn gedachten over het Israël-debat samen in de vorm van een oudtestamentische bijbelstudie.
Ik hoop dat door mijn vergelijking van Efraïm met het Joodse volk uit de nieuwtestamentische tijd het gesprek tussen Israel en de gemeente aan kwaliteit wint.
De Jong noemt zijn boek een Bijbelstudie, maar hij mengt zich met deze studie nadrukkelijk ook in het debat rond de verhouding van kerk en Israël. In dat debat ziet hij veel herhaling van zetten. Ik heb nu een boekje willen schrijven dat aan dit manco niet lijdt. Althans, er is eerlijk geprobeerd het te ontwijken. De Jong duikt in het Oude Testament, op zoek naar materiaal waarmee hij de discussie op een nieuwe manier kan benaderen.
Daarbij is hij in de geschiedenis van het oude Israël van alles tegengekomen dat hij zelf niet wist. Zich verdiepend in de geschiedenis van het oude Israël is hij verrassende dingen tegengekomen, verrassend juist ook in verband met het gesprek over Israël..
Uit deze publicatie van De Jong valt meer volledig dan uit eerdere boeken op te maken waar hij in het gesprek over de teksten die over Israël handelen staat.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!