Een Nazaret-manifest : Samuel Wells, 9789051945690

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Samuel Wells

Een Nazaret-manifest

Met God zijn

'Een Nazaret-manifest' is een aansprekend en hartstochtelijk pleidooi voor een nieuwe manier van maatschappelijke betrokkenheid in de wereld: niet langer voor de mensen werken, maar bij de mensen zijn. Wells zet vraagtekens bij de huidige aanpak van het oplossen van problemen van mensen in moeilijke en achtergestelde omstandigheden.
Paperback | 384 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2020

ISBN: 9789051945690

Leverbaar

€ 24,95

Omschrijving

Details

'Een Nazaret-manifest' is een aansprekend en hartstochtelijk pleidooi voor een nieuwe manier van maatschappelijke betrokkenheid in de wereld: niet langer voor de mensen werken, maar bij de mensen zijn. Wells zet vraagtekens bij de huidige aanpak van het oplossen van problemen van mensen in moeilijke en achtergestelde omstandigheden. Hij betoogt dat Jezus voor het grootste deel van zijn leven gewoon tussen de mensen van Nazaret woonde, delend in hun verwachtingen en worstelingen. Daarom zouden christenen veel meer de nadruk moeten leggen op het dicht bij mensen in nood zijn, in plaats van het jagen naar geforceerde oplossingen. Zijn verhaal ondersteunt hij met historische, eigentijdse, exegetische en anekdotische illustraties.

Dit boek is niets minder dan een oproep om christelijk getuigen en zendingswerk te heroverwegen, gebaseerd op een diepgaande analyse van onze relatie met elkaar en met God.

Samuel Wells is voorganger in de kerk van St. Martin-in-the-Fields in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King’s College London.

Eerder verscheen van hem Wees niet bang (tweede druk).

'Geen fastfood, maar gezonde kost voor de ziel.' (Trouw)

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Een Nazaret-manifest

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!