Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen 1800-1825 : Jan Buisman, 9789051942156

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jan Buisman

Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen 1800-1825

VII

Deel 7 - 1800-1825, veel extreem weer, Bataafs-Franse tijd, invasie in Zeeland, Napoleon en Willem I


In 'Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden door de eeuwen heen. De jaren 1800-1825, waarover dit zevende deel gaat, zijn bewogen jaren, niet alleen door vele watersnoden, maar ook door ingrijpende gevolgen van de Napoleontische oorlogen, inclusief een Engelse invasie in Zeeland, dienstplicht voor duizenden Nederlanders voor de tocht naar Rusland, de bevrijding en het nieuwe Koninkrijk onder Willem I.
Hardback
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2019

ISBN: 9789051942156

Leverbaar

€ 65,00

Omschrijving

Details

Deel 7 - 1800-1825, veel extreem weer, Bataafs-Franse tijd, invasie in Zeeland, Napoleon en Willem I


In 'Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden door de eeuwen heen.


De jaren 1800-1825, waarover dit zevende deel gaat, zijn bewogen jaren, niet alleen door vele watersnoden, maar ook door ingrijpende gevolgen van de Napoleontische oorlogen, inclusief een Engelse invasie in Zeeland, dienstplicht voor duizenden Nederlanders voor de tocht naar Rusland, de bevrijding en het nieuwe Koninkrijk onder Willem I.


Bij Napoleons nederlaag in Rusland, van zulk een ingrijpend belang voor heel Europa, speelde het weer een belangrijke rol. Napoleon verschool zich er ten onrechte achter (hij kon immers zelf de oorzaak niet zijn).


In toenemende mate zijn in deze periode de gegevens over het weer uit allerlei bron bekend. Jan Buisman blijft onnavolgbaar in het tot leven brengen van de feiten. De vele ingrijpende gebeurtenissen die dit deel op kleurrijke wijze verhaalt zorgen bij de lezer weer voor rode oren.


Opnieuw een schitterend verhaal waar de liefhebbers reikhalzend naar hebben uitzien.
Jan Buisman (1925) is historisch geograaf. Hij werkt sinds jaren met grote vasthoudendheid aan zijn grote reeks over de geschiedenis van het weer. Een grote schare enthousiaste volgelingen ziet uit naar volgende delen.
De hele serie gaat waarschijnlijk uit tien delen bestaan van elk tussen de 750 en 1000 bladzijden. Over het jaar van verschijnen van deze delen, waaraan naast Buisman ook andere auteurs meewerken, valt nog weinig met zekerheid te zeggen.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen 1800-1825

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!