Democratische verlichting : Jonathan I. Israel, 9789051944358

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jonathan I. Israel

Democratische verlichting

filosofie, revolutie en mensenrechten 1750-1790

Dit imposante boek laat zien dat de Verlichting ten diepste een revolutionair proces was, aangestuurd door een diepgaand filosofisch debat binnen een kleine groep revolutionaire filosofen. Werkzaam in de marge van de grote revolutionaire bewegingen wisten zij la philosophie moderne uit te bouwen tot een ideologie die de wereld zou transformeren en die een blijvende invloed zou uitoefenen, niet alleen in Frankrijk, Italië, Duitsland en de Nederlanden, maar ook in Latijns-Amerika en Oost-Euopa.
Hardback | 1280 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2015

ISBN: 9789051944358

Leverbaar

€ 99,50

Omschrijving

Details

Dit imposante boek laat zien dat de Verlichting ten diepste een revolutionair proces was, aangestuurd door een diepgaand filosofisch debat binnen een kleine groep revolutionaire filosofen.

Werkzaam in de marge van de grote revolutionaire bewegingen wisten zij la philosophie moderne uit te bouwen tot een ideologie die de wereld zou transformeren en die een blijvende invloed zou uitoefenen, niet alleen in Frankrijk, Italië, Duitsland en de Nederlanden, maar ook in Latijns-Amerika en Oost-Euopa.

Hoewel alle revolutionaire tijdschriften tijdens de Franse Revolutie duidelijk aangeven dat de moderne filosofie de belangrijkste motor achter de Revolutie was, is dat feit tot nog toe grotendeels genegeerd. Jonathan Israel brengt deze diepste achtergrond van dit wereldomspannende proces welsprekend naar voren.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Democratische verlichting

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!