Overstag en toch op koers : W.J.E. van Rijn, 9789051945287

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

W.J.E. van Rijn

Overstag en toch op koers

de Koninklijke Marine en haar personeel 1945-2015

Overstag en toch op koers gaat over de militairen van de Koninklijke Marine tussen 1945 en 2005. Zij kregen in deze periode te maken met enorme veranderingen in militaire dreiging, in techniek en in de maatschappij.
Paperback | 608 blz.
Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij | Jaar van uitgave: 2015

ISBN: 9789051945287

Leverbaar

€ 10,00

Omschrijving

Details

Overstag en toch op koers gaat over de militairen van de Koninklijke Marine tussen 1945 en 2005. Zij kregen in deze periode te maken met enorme veranderingen in militaire dreiging, in techniek en in de maatschappij. De auteur onderzoekt de effecten hiervan op het personeel. Hij komt tot de conclusie dat de Koninklijke Marine op personeelsgebied kon (en kan) worden beschouwd als een groot schip, met vergelijkbare mogelijkheden en beperkingen. Een schip dat, als de wind veranderde, overstag moest gaan om koers te houden, soms anticiperend op veranderingen in het vijandbeeld, op technologische innovaties en op maatschappelijke veranderingen, soms pas reagerend op wat onvermijdelijk bleek. De marineleiding probeerde al sturend als een goed werkgever concurrerend te blijven op de arbeidsmarkt.
Dit boek geeft geïnteresseerden in het veiligheidsbeleid en de militaire geschiedenis, in het bijzonder die van de Koninklijke Marine, inzicht in de ontwikkeling van het personeelsbeleid. Voor (voormalig) marinepersoneel biedt het herkenning en tevens een blik achter de schermen. In een prettige schrijfstijl, gelardeerd met vele voorbeelden, vertelt de auteur waar meer ruim een kwart miljoen marinemensen mee te maken kregen.
W.J.E. van Rijn, viceadmiraal buiten dienst en historicus, is als geen ander bekend met de operationele taken en het personeelsbeleid in de Koninklijke Marine.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Overstag en toch op koers

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!