Allah : Miroslav Volf, 9789051944198

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Miroslav Volf

Allah

het antwoord van een christen

Een brede kloof van misverstanden, afkeer en zelfs haat houdt vandaag de dag vele christenen en moslims van elkaar gescheiden. De manier waarop christenen op Allah - hier opgevat als de God van de Koran - reageren, zal of die kloof verder verbreden, of helpen hem te overbruggen.
Paperback | 352 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2012

ISBN: 9789051944198

Leverbaar

€ 10,00

Omschrijving

Details

Een brede kloof van misverstanden, afkeer en zelfs haat houdt vandaag de dag vele christenen en moslims van elkaar gescheiden. De manier waarop christenen op Allah - hier opgevat als de God van de Koran - reageren, zal of die kloof verder verbreden, of helpen hem te overbruggen. Als christenen menen dat Allah een vreemde en valse god is, dan zal dat elke poging om de kloof te overbruggen moeilijker maken.

Miroslav Volf laat in dit boek zien wat in zijn ogen het christelijke standpunt tegenover de God van de Koran moet zijn, en wat dat standpunt betekent voor het vermogen van christenen en moslims om op een goede manier in een en dezelfde wereld samen te leven. Zijn controversiële stelling is dat moslims en christenen dezelfde God aanbidden - de enige God.

Een boek niet alleen voor Wilders, maar voor ons allemaal.
Wij hebben het idee dat moslims onze vijanden zijn, en dat moslimextremisme en moslimterrorisme onze belangrijkste tegenstanders zijn. Dat is nonsens. (Miroslav Volf )

'Allah' betekent gewoon 'God'. Letterlijk. Voor sommigen eindigt daar de vergelijking. Voor Miroslav Volf is het een brug die de kloof van onbegrip en haat tussen moslims en christenen kan overbruggen. (Los Angeles Times)

Miroslav Volf is hoogleraar theologie aan de Yale Divinity School in de V.S. Hij organiseerde samen met Tony Blair op Yale University een collegereeks over geloof en globalisering, die veel aandacht trok.

Eerder verscheen van zijn hand in vertaling Een nieuw verleden - Omgaan met herinneringen in een gebroken wereld en Onbelast - Geven en vergeven in een genadeloze cultuur.

Allah werd in 2014 door Ochtendblad Trouw uitgeroepen tot het beste theologische boek van het afgelopen jaar.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Allah

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 06-83971901. Wij helpen u graag!