Met liefde gemaakt : Arie van der Veer, 9789051943054

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Arie van der Veer

Met liefde gemaakt

over genieten en werken in Gods schepping

Wie geniet er niet van een buitelende kievit boven de weilanden, of van een felgekleurde vlinder in je eigen achtertuin? Als je er oog voor hebt, is er rond je eigen huis al eindeloos veel te beleven van Gods mooie schepping.
Hardback | 96 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789051943054

Leverbaar

€ 12,50

Omschrijving

Details

Wie geniet er niet van een buitelende kievit boven de weilanden, of van een felgekleurde vlinder in je eigen achtertuin? Als je er oog voor hebt, is er rond je eigen huis al eindeloos veel te beleven van Gods mooie schepping.

Ds. Arie van der Veer studeert graag in de bijbel, maar kijkt met evenveel plezier naar de vogels in zijn tuin of op het water voor zijn huis. In deze bundel mediteert hij over wat de bijbel ons zegt over de schepping. Hij ontdekt niet alleen opnieuw de schoonheid van Gods schepping, maar ook dat die schepping boordevol verwijzingen naar de Schepper van het leven zit. Door rond te kijken in de schepping leer je bijvoorbeeld dat God je leven leidt, dat God voor je zorgt en dat sterven uiteindelijk leven is.

Die diepere kennis van de natuur komt je niet zomaar aanwaaien: Kennis van de natuur vraagt tijd. Je moet stil kunnen zijn. Je moet je ogen de kost geven. En vooral ook goed leren luisteren. Maar als je dat kunt, dan gaat er een wereld voor je open.''

De schepping: je kunt er veel van leren. En je mag er ook voor zorgen! Van deze meditaties gaat een appel uit om die zorg voor de schepping serieus te nemen. Met de schepping kun je niet alles doen wat je maar wilt. Het is Gods schepping. Ze is ons toevertrouwd. Wij hebben er verantwoordelijkheid voor. Dieren, bossen en rivieren mogen rekenen op onze zorg.''

Met schitterende natuurfoto's van Sjon Heijenga is het niet moeilijk om al bladerend in deze bundel ook iets van Gods goede schepping te ontdekken en te ervaren.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Met liefde gemaakt

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!