EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE : H. De Jong, 9789051945324

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

H. De Jong

EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE

De auteur is in de geschiedenis van het oude Israël van alles tegengekomen dat hij zelf niet wist. Zich verdiepend in deze geschiedenis is hij verrassende dingen tegengekomen, verrassend juist ook in verband met het gesprek over Israël..
Hardback | 128 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2016

ISBN: 9789051945324

Leverbaar

€ 14,50

Omschrijving

Details

Drs. H. de Jong vat in dit boek zijn gedachten over het Israël-debat samen in de vorm van een oudtestamentische bijbelstudie.
"Ik hoop dat door mijn vergelijking van Efraïm met het Joodse volk uit de nieuwtestamentische tijd het gesprek tussen Israel en de gemeente aan kwaliteit wint," zegt hij.
De Jong noemt zijn boek een Bijbelstudie, maar hij mengt zich met deze studie nadrukkelijk ook in het debat rond de verhouding van kerk en Israël. In dat debat ziet hij veel herhaling van zetten. De Jong duikt in het Oude Testament, op zoek naar materiaal waarmee hij de discussie op een nieuwe manier kan benaderen. Zich verdiepend in de geschiedenis van het oude Israël is hij verrassende dingen tegengekomen, verrassend juist ook in verband met het gesprek over Israël..

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: EFRAÏM - GODS EERSTE LIEFDE

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!