De Koning in aantocht : Mieke Brink-Blijdorp, 9789051944020

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Mieke Brink-Blijdorp

De Koning in aantocht

bijbelstudiedagboek bij Zacharia

De schrijfsters van deze nieuwe uitgave begonnen aan een waagstuk: elke dag een stuk tekst bespreken uit een profetenboek van 2500 jaar geleden - kan dat wel iets zeggen over het dagelijks leven anno 2010? Maar wie waagt die wint.
Hardback | 213 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2011

ISBN: 9789051944020

Leverbaar

€ 17,50

Aanbiedingsprijs € 10,00

Omschrijving

Details

De schrijfsters van deze nieuwe uitgave begonnen aan een waagstuk: elke dag een stuk tekst bespreken uit een profetenboek van 2500 jaar geleden - kan dat wel iets zeggen over het dagelijks leven anno 2010? Maar wie waagt die wint.

De Koning in aantocht is een actueel en bijzonder aansprekend dagboek geworden. De profeet Zacharia schreef indringend voor het volk Israël in zijn eigen tijd, en liet daarbij dingen zien die in alle tijden terugkomen, zoals de kleine dagelijkse zonden die je zo vaak bagatelliseert, het samenleven in de gemeente met zijn mooie en verdrietige dingen. En daarboven de wijde boog van Gods reddingsplan met de wereld.

De korte tekststukken maken dat dit boek heel goed als dagboek te gebruiken is. De dagaanduidingen in de kantlijn helpen daarbij. Maar het biedt veel meer. Allerlei achtergrondinformatie over de tijd van Zacharia, verklaring van gewoonten, nadere uitleg van lastige passages, lijnen door de Bijbel.

Daarmee is De Koning in aantocht ook heel goed te gebruiken voor Bijbelstudiegroepen en gesprekskringen. Om de groepsbespreking te vergemakkelijken zijn aan het slot van elk hoofdstuk suggesties opgenomen, zowel voor voorbereiding van de groepsochtend/avond als voor bespreking.

Basis voor dit boek waren de veelgelezen dagboekteksten in de rubriek 'Stilgezet' van het Nederlands Dagblad.

Dit Bijbelstudiedagboek is als een mix van dagboek, studieboek en mediteerboek op vele manieren bruikbaar.

Mieke Brink-Blijdorp is nieuwtestamenticus. Ze schrijft al vele jaren voor het Nederlands Dagblad. Er verschenen diverse bundels van haar teksten. Ria Kuijper-Versteegh is oudtestamenticus.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: De Koning in aantocht

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!